Ansikte

o TORR HY Torr hy kan bero av många orsaker – torr vinterluft, överdriven tvättning, åldrande eller benägenhet till eksem, till ex atopisk dermatit. Torrheten är inte bara en brist på vatten utan torr hud är även grov och fjällig.
Produkter för torr hud kan vara mjukgörande som gör huden slätare, förbättrar lystern och som hindrar vattenförluster. Återfuktande krämer innehåller ämnen som hjälper till att öka fukthalten i huden. Exempel på sådana är glycerin (glycerol), karbamid, propylenglykol och mjölksyra för att nämna några. Bra produkter kan vara både återfuktande och mjukgörande, beroende på sammansättning.

Personer med eksem och eksemtendens har också nytta av dessa produkter som komplement till medicinsk behandling.
o FET HY Med fet hy menas en hudtyp som bildar mycket talg, sebum, och får en fet och glansig yta. Den benägenheten beror av hormoner och ärftlighet. Det är svårt att minska på talgproduktionen i sig, och hudtypen kräver försiktighet med feta och täckande preparat. Ett överdrivet tvättande för att eliminera det feta kan snarare irritera huden.

o BLANDHY Blandad hy kännetecknas av torra partier i ansiktets periferi och fetare partier centralt – i panna, näsa och haka, ibland kallad `T-zonen`. Då behövs ofta måttligt feta produkter som både mjukgör men inte rengör för djupt och skapar irritation.

o KÄNSLIG HY Begreppet känslig hy kan innefatta många tillstånd. Dels en tunn och lite torrare hud hos kvinnor i övergångsåldern och därefter, dels en hy som lätt blir röd och som reagerar på allt för mycket behandling. I det fallet rekommenderas fettfria rengöringsprodukter.

o ACNEBENÄGEN HY Acnebenägen hud kan också vara fet men inte nödvändigtvis. Den kännetecknas av tilltäppta pormaskar (comedoner) och senare inflammerade talgkörtlar. Förutom medicinskt rekommenderade preparat som exfolierar och löser upp pormaskar och minskar bakteriemängden kan och A-vitaminpreparat (retinoider) användas.

Visar alla 8 resultat