Vetenskapliga lösningar på hudbesvär

applying-body-body-lotion-286951

Vilken kräm är bäst? Vad passar mitt ansikte?

Dessa är vanliga frågor vi båda grundare fått genom åren som praktiserande hudläkare. Det är svårt att ge helt individualiserade råd och det finns så många produkter att välja mellan. Många är likartade, somliga högst specialiserade. Man måste väga samman hudtyp med de besvär man har och kanske rentav prova sig fram. Förutom de receptbelagda preparaten som skrivs ut så finns ju flera olika kompletterande produkter som bidrar till läkningen och som även i sig kan lindra och hjälpa till att behålla en bra hud. Vilka krämer ska jag undvika om jag har acne? Kan man som rosacea-drabbad använda smink?

Nu lanserar vi Dermalution.com där vi erbjuder råd och rekommendationer och även unika paket för olika tillstånd. Allt  för att du ska kunna få hjälp till lösa dina hudproblem - Dermalution!

Med denna nya sida har vi velat skapa ett forum för att lösa dina hudproblem, ge information och råd om olika hudtillstånd, om hudvård i allmänhet och ge dig en möjlighet att skaffa bra och välrenommerade produkter.

Hur det hela började

Dr. Curt Skoglunds resa inom området hudsjukdomar började med intresset för forskningen som ledde honom till att doktorera i klinisk immunologi, med inriktning på hudens immunologi. Curt har därefter varit kliniskt verksam i 25 år, med början på Karolinska sjukhuset och sedan Odenplan Läkarhus, men de senaste 12 åren på Stadions hudläkarmottagning som drivs tillsammans med Hans Qvarner.

Dr. Hans Qvarner påbörjade sin karriär i den medicinska världen med onkologi på Akademiska sjukhuset och tjänstgjorde därefter vid Södersjukhusets HIV-enhet. Den sorterade under hudkliniken, och det var på den vägen ett intresse för huden kom att växa, vilket ledde till att Hans kompletterade sin utbildning för att inrikta sig på hudsjukdomar.

Dermalution är förädlandet av dr. Curt Skoglunds och dr. Hans Qvarners samlade erfarenheter som praktiserande hudläkare vid sin egna mottagning - Stadions Läkarmottagning. En one-stop shop för dig med hudbesvär i syfte att hjälpa så många som möjligt.

admin-ajax